Wiljan Vloet - Logo

maandag 12 september 2016

Politiek

Op 6 september presenteerde het CDA haar conceptlijst voor de Tweede Kamer. Op de 43e plaats staat mijn naam. Vanuit heel Nederland krijg ik reacties over mijn kandidaatstelling en er is veel media-aandacht. Zelfs sportkanalen namen het op in hun berichtgeving.
Ik begrijp wel dat mensen verbaasd reageren. Het komt nu eenmaal niet zo vaak voor dat je iemand uit de voetballerij in de politiek tegenkomt. Maar voor mensen die mij goed kennen vormt dit geen verrassing. Al mijn hele leven ben ik breder dan alleen vanuit sport geĆÆnteresseerd in mens en maatschappij en haar ontwikkelingen. Ik heb 16 jaar werkervaring in de jeugdhulpverlening en heb in al mijn andere functies samengewerkt met politiek, overheid en bedrijfsleven om projecten te initiĆ«ren die staan voor integratie van mens, sport en maatschappij. 


Mijn voorkeur voor het CDA is me met de paplepel ingegoten. Mijn vader was zeer actief voor de partij en al als kleine jongen mocht ik met hem mee naar bijeenkomsten en deelde ik foldertjes uit.
Ik onderschrijf hun grondbeginsel van waaruit we samen en gezamenlijk verder komen. 
En daarnaast vind ik, dat als je je ergens voor inzet, dat je dat ook actief moet doen. Dus toen ik gevraagd werd voor de kandidatenlijst voor de Tweede Kamer het heb ik niet geaarzeld. Ik wil me inzetten om voor het CDA de brug te slaan tussen politiek en de daadwerkelijke zaken die er leven in de maatschappij. Ik sta middenin het leven en ben door mijn functie in de voetballerij juist goed benaderbaar. Ik hoop zo te kunnen vertalen wat er daadwerkelijk leeft en wellicht de beeldvorming over politiek te kenteren. Mensen ervoor te interesseren, maar ook daar waar besluitvorming wordt genomen binnen de politiek te informeren over wat er leeft.


Natuurlijk heb ik hierbij wel ambities, maar die komen in een latere fase wellicht. Met mijn 43e plaats sta ik, net zoals dat werkt in een teamsport , gewoon voor het belang van het CDA. Op dit moment ligt mijn focus volledig bij FC Den Bosch om daar een zo goed mogelijke prestatie te realiseren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten